Jak solit zdravěji? Himálajská sůl, dar paní Přírody.

Posted By: dodies dodies In: BLOG On: Friday, May 5, 2017 Comment: 0 Hit: 4732

Jeden pohádkový kuchař řekl, „ bez soli to nejde“. Zda ano či ne, každý posoudí sám. Je však způsob, jak posolit a získat tím pro tělo zdraví prospěšné látky a také méně zatížit organismus. Kouzlo jménem Himálajská sůl.

Příroda po milióny let vytvářela a chránila sedimenty minerálů a stopových prvků obsažených ve vodách prastarých oceánů, které se nacházely tam, kde se dnes k nebi tyčí pohoří Himálaj.

Běžná kuchyňská sůl obsahuje 2 – 3 prvky, které kamennou sůl tvoří. Mořská sůl již obsahuje mnohem více prvků z řad minerálů. Bohužel, obě soli, kamenná i mořská, upravené pro kuchyňské účely jsou čištěny rafinací a doplněny o protispékavé látky, aby nám sůl nehrudkovala. Praktické, ale opravdu potřebujeme jíst takovéto látky a sůl upravenou rafinací??? 

Himálajská sůl nerafinovaná růžová i červená, (liší se mírou obsahu železa) je na základě vědeckých studií nejvhodnějším způsobem, jak si „posolit krajíc“. Himálajská sůl má blahodárné účinky na náš organismus.

  • 83 minerálů a stopových prvků potřebných pro naše tělo
  • pomáhá vyvažovat PH v těle, pokud jste tzv. překyseleni, nebude se Vám dařit zhubnout
  • pomáhá snížit krevní tlak, udržet zdravé kosti a zuby
  • pomáhá preventivně proti cukrovce a srdečním chorobám a posiluje nervový systém
  • zlepšuje vitalitu pokožky ve všech jejich vrstvách, doplněním minerálů a prospěšných látek se Vám urychlí hojení ran a celkově zlepší imunita organismu
  • tělo není zatíženo odbouráváním soli ve vnitřních orgánech, jako je tomu u běžně kuchyňské soli s uměle přidaným jódem
  • minerály v himálajské soli obsažené jsou v přirozené formě, která se v těle bez problémů rozpouští 

Himálajská sůl je skvělým pomocníkem v kuchyni při zdravém dochucování jídel.

DODIES DODIES DOEDIESDODIEdodies dodies dodies SHimálajská sůl NATUR DODIE´S

Rozpuštěním 1 kg Himálajské soli NATUR DODIE´S do plné vany získáte příjemnou detoxikační koupel Vašeho těla. Pro detoxikační koupel nepoužívejte příliš horkou vodu. Doporučujeme max. 38-39 C. Koupel z Himálajské soli je velmi příznivá pro osoby trpící exzémy, včetně atopického, plísněmi pokožky či jinými neduhy. Nepoužívejte v okamžiku, kdy máte pokožku rozpraskanou tzv. do krve.

Pokud Vás trápí časté afty a bolesti dásní, rozpusťte pár krystalků ve skleničce s vychladlou převařenou vodou a pravidelně kloktejte v ústní dutině.

Himálajská sůl, dar paní Přírody. Nejen, že nám bude chutnat s vědomím, že prospíváme našemu tělu, ale také prospějeme naší peněžence. Přirozený přísun minerálů a stopových prvků v malých, ale pravidelných dávkách je lepší, než jedna kapsle nárazově večer. Vyvážená strava s dostatečným obsahem zeleniny, ovoce a bílkovin je lepší, než drahé umělé doplňky stravy, které mohou ve finále organismus i naši peněženku zbytečně zatěžovat. www.dodies.cz

 

Přeji Vám voňavý májový víkend a dobrou chuť!

 

zakladatelka manufaktury DODIE´S

 

Comments

Leave your comment

Top